Coronanieuws

 

 

Update 15-12-2020

Volgens de regels van de overheid vervallen in ieder geval tot 19-01-2021 alle groepslessen en is de fitnesszaal niet geopend voor vrije fitness

 

Update 17-10-2020

In navolging van het advies van de overheid en het RIVM vragen wij iedereen in de praktijk een mondkapje (mond/neusmasker) te dragen. Als regel geldt dat u al bij plaats nemen in de wachtkamer het mondkapje draagt. Uitzonderingen kunnen zijn in de oefenzaal als u inspanning levert, eventueel in buiklig op de behandelbank of bij benauwdheidsklachten. Bespreek dit met uw fysiotherapeut. Uiteraard maakt ons team ook gebruik van mondkapjes.

Daarnaast blijven de overige algemene regels gelden:

Natuurlijk is het belangrijkste dat u afbelt bij klachten die kunnen duiden op Corona, zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, benauwdheid, verhoging, koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak.

Alleen zo kunnen wij de behandelingen blijven voortzetten.

 

Update 29-06-2020: hervatten van fysiofitness

Wij zijn blij dat we de fitness , zowel groepstraining als individuele fitness, weer kunnen aanbieden! Op woensdag 27 mei jl. werd vastgesteld dat de fitnesscentra per 1 juli 2020 hun deuren weer mogen openen.

Dat betekent dat ook in de fysiotherapiepraktijk de fysiofitness kan doorgaan. We hebben regels afgesproken om met ieders gezondheid rekening te houden.

Voor elke keer geldt de triage

 1. Niet komen bij verkoudheid, hoesten of niezen, keelpijn, koorts, moeilijk ademen of benauwdheid
 2. Niet komen als mensen in thuisquarantaine zitten.
 3. Niet komen als gezinsleden ziek zijn.

 

Regels

 1. Om contact met anderen zoveel mogelijk te vermijden vragen wij u niet te vroeg voor uw afgesproken tijd te komen
 2. Graag al in sportkleding naar de praktijk komen
 3. De deur en zoveel mogelijk een raam in de oefenzaal blijven open
 4. U neemt uw eigen handdoek en drinken / bidon mee
 5. Er mag slechts één persoon tegelijk gebruik maken van de trap, wacht dus op elkaar. Dit geldt ook voor de gang in de praktijk
 6. Bij binnenkomst in de oefenzaal maakt u gebruik van handreiniging met de daarvoor aanwezige desinfectiegel
 7. Houdt 1,5 m afstand en volg de aangegeven instructies op
 8. Handvatten na gebruik van een apparaat direct met de daartoe bestemde doekjes reinigen. Ditzelfde geldt voor gebruikte oefenmaterialen
 9. Na de training graag het gebouw direct verlaten. Helaas is er voorlopig geen sprake van achteraf gezamenlijk iets drinken

 

Individuele fitness

Er mogen steeds maximaal 3 mensen per uur vrij trainen. We werken met een rooster. U kunt telefonisch een tijd reserveren. Dit wordt een vaste tijd.

 

Update 03-05-2020

Op 30 april kregen wij groen licht voor het hervatten van noodzakelijke zorg! Dat betekent dat wij, naast telefonisch consult, videobellen of email contact, u ook weer mogen begeleiden in de praktijk.

Om besmettingsrisico’s te beperken gaat het om voorzichtig opschalen van de fysiotherapeutische zorg waarvoor wij de afgelopen weken een aantal aanpassingen in de praktijk hebben doorgevoerd. Wij volgen de adviezen van VWS en de richtlijnen van het RIVM en onze beroepsgroep KNGF.

We zien u graag (terug), maar voor uw en onze gezondheid hanteren wij de volgende regels:

Houd onze website in de gaten voor verdere berichtgeving.

 

Update 02-04-2020

Wij houden het nieuws rondom het Coronavirus nauwlettend in de gaten.

Maatregelen verlengd tot en met 28 april!

Door het verschijnen van een nieuwe richtlijn voor onze beroepsgroep zijn wij genoodzaakt de fysieke behandelingen in de praktijk en bij u aan huis te stoppen tot en met 28 april 2020.

Dat betekent dat wij u tot en met 28 april uitsluitend op afstand kunnen begeleiden met behulp van een telefonisch consult, videobellen of email contact.

Op deze manier kunnen wij u blijven adviseren, begeleiden, vragen beantwoorden en online oefeningen op maat aanbieden.

 

Voor begeleiding op afstand kunt u zich aanmelden via onze website of mail: info@torykrismanspin.nl

Uiteraard blijven wij telefonisch bereikbaar op 038-4540908, en kunt u ons antwoordapparaat inspreken met naam en telefoonnummer.

In alle gevallen ontvangt u zo spoedig mogelijk een reactie.

 

Ook voor een eerste afspraak kunt zich nog gewoon aanmelden voor online begeleiding en/of telefonische consulten.

 

De vervolgafspraken op de praktijk kunnen worden ingepland na 28 april. Indien gewenst kunt u nu al een afspraak met ons plannen.

 

Blijf gezond en volg onze updates.

 

Het fysiotherapie team.

 

Het Coronavirus - De belangrijkste maatregelen