Nieuws

We houden u graag op de hoogte over de laatste nieuwtjes en ontwikkelingen binnen onze praktijk. 

 

 

Corona-update 17-10-2020

In navolging van het advies van de overheid en het RIVM vragen wij iedereen in de praktijk een mondkapje (mond/neusmasker) te dragen. Als regel geldt dat u al bij plaats nemen in de wachtkamer het mondkapje draagt. Uitzonderingen kunnen zijn in de oefenzaal als u inspanning levert, eventueel in buiklig op de behandelbank of bij benauwdheidsklachten. Bespreek dit met uw fysiotherapeut. Uiteraard maakt ons team ook gebruik van mondkapjes.

Daarnaast blijven uiteraard de overige algemene regels gelden:

Natuurlijk is het belangrijkste dat u afbelt bij klachten die kunnen duiden op Corona, zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, benauwdheid, verhoging, koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak.

Alleen zo kunnen wij de behandelingen blijven voortzetten.

 

Update 29-06-2020: hervatten van fysiofitness

Wij zijn blij dat we de fitness , zowel groepstraining als individuele fitness, weer kunnen aanbieden! Op woensdag 27 mei jl. werd vastgesteld dat de fitnesscentra per 1 juli 2020 hun deuren weer mogen openen.

Dat betekent dat ook in de fysiotherapiepraktijk de fysiofitness kan doorgaan. We hebben regels afgesproken om met ieders gezondheid rekening te houden.

Voor elke keer geldt de triage

 1. Niet komen bij verkoudheid, hoesten of niezen, keelpijn, koorts, moeilijk ademen of benauwdheid
 2. Niet komen als mensen in thuisquarantaine zitten.
 3. Niet komen als gezinsleden ziek zijn.

 

Regels

 1. Om contact met anderen zoveel mogelijk te vermijden vragen wij u niet te vroeg voor uw afgesproken tijd te komen
 2. Graag al in sportkleding naar de praktijk komen
 3. De deur en zoveel mogelijk een raam in de oefenzaal blijven open
 4. U neemt uw eigen handdoek en drinken / bidon mee
 5. Er mag slechts één persoon tegelijk gebruik maken van de trap, wacht dus op elkaar. Dit geldt ook voor de gang in de praktijk
 6. Bij binnenkomst in de oefenzaal maakt u gebruik van handreiniging met de daarvoor aanwezige desinfectiegel
 7. Houdt 1,5 m afstand en volg de aangegeven instructies op
 8. Handvatten na gebruik van een apparaat direct met de daartoe bestemde doekjes reinigen. Ditzelfde geldt voor gebruikte oefenmaterialen
 9. Na de training graag het gebouw direct verlaten. Helaas is er voorlopig geen sprake van achteraf gezamenlijk iets drinken

 

Individuele fitness

Er mogen steeds maximaal 3 mensen per uur vrij trainen. We werken met een rooster. U kunt telefonisch een tijd reserveren. Dit wordt een vaste tijd.

 

Corona update 03-05-2020

Op 30 april kregen wij groen licht voor het hervatten van noodzakelijke zorg! Dat betekent dat wij, naast telefonisch consult, videobellen of email contact, u ook weer mogen begeleiden in de praktijk.

Om besmettingsrisico’s te beperken gaat het om voorzichtig opschalen van de fysiotherapeutische zorg waarvoor wij de afgelopen weken een aantal aanpassingen in de praktijk hebben doorgevoerd. Wij volgen de adviezen van VWS en de richtlijnen van het RIVM en onze beroepsgroep KNGF.

We zien u graag (terug), maar voor uw en onze gezondheid hanteren wij de volgende regels:

Houd onze website in de gaten voor verdere berichtgeving.

 

Corona update 02-04-2020

Wij houden het nieuws rondom het Coronavirus nauwlettend in de gaten.

Maatregelen verlengd tot en met 28 april!

Door het verschijnen van een nieuwe richtlijn voor onze beroepsgroep zijn wij genoodzaakt de fysieke behandelingen in de praktijk en bij u aan huis te stoppen tot en met 28 april 2020.

Dat betekent dat wij u tot en met 28 april uitsluitend op afstand kunnen begeleiden met behulp van een telefonisch consult, videobellen of email contact.

Op deze manier kunnen wij u blijven adviseren, begeleiden, vragen beantwoorden en online oefeningen op maat aanbieden.

 

Voor begeleiding op afstand kunt u zich aanmelden via onze website of mail: info@torykrismanspin.nl

Uiteraard blijven wij telefonisch bereikbaar op 038-4540908, en kunt u ons antwoordapparaat inspreken met naam en telefoonnummer.

In alle gevallen ontvangt u zo spoedig mogelijk een reactie.

 

Ook voor een eerste afspraak kunt zich nog gewoon aanmelden voor online begeleiding en/of telefonische consulten.

 

De vervolgafspraken op de praktijk kunnen worden ingepland na 28 april. Indien gewenst kunt u nu al een afspraak met ons plannen.

 

Blijf gezond en volg onze updates.

 

Het fysiotherapie team.

 

Het Coronavirus - De belangrijkste maatregelen

 

Postpartum Consult Bekkenfysiotherapie                    

Zwangerschap en bevalling kunnen een risico vormen op het ontwikkelen van klachten van bekken en of van bekkenbodem. Het postpartum consult is bedoeld als contrôle van het bekken en de bekkenbodem na de bevalling. Uit de literatuur blijkt dat snelle diagnostisering en oefenen van bekken- en bekkenbodemspieren (onder deskundige begeleiding) kan leiden tot het preventie of herstel van klachten.

Risicofactoren

Mogelijke klachten

Het postpartum consult bestaat uit

De uitkomsten van het onderzoek worden besproken, er volgt een advies en eventueel een oefenschema. Indien nodig kan een behandelplan worden opgesteld.

Het postpartum consult van ongeveer 1 uur wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering.

Indien u niet aanvullend verzekerd bent brengen wij de kosten € 90,- bij uzelf in rekening.

Het postpartum Consult kan vanaf 6 weken na de bevalling plaatsvinden.

 

Opening van ons nieuwe praktijkpand door de burgemeester Henk Jan Meijer op 5 juli 2019!

Tijdens zijn laatste officiële opening als burgemeester van Zwolle sprak Henk Jan Meijer in warme, lovende bewoordingen zijn waardering uit over onze fysiotherapiepraktijk. Hij uitte zijn complimenten over het feit dat wij voortdurend nieuwe ontwikkelingen in de fysiotherapie volgden en benadrukte de overeenkomst tussen het preventiebeleid van de fysiotherapiepraktijk en het preventiebeleid op het gebied van gezondheid van de gemeente Zwolle. Hij lichtte tijdens zijn speech toe dat het voor hem ook een bijzonder moment was om na 19 jaar zijn laatste opening als burgemeester van Zwolle te verrichten. Daarna volgde de feestelijke openingsceremonie waarbij door het trekken aan een lint vele tientallen ballonnen over de aanwezigen heen vielen.

opening burgemeester fysiotherapie tory krisman spincollage opening 2collage opening burgemeester tory krisman spin

 

Audit 2019 gehaald!

Op 6 juni hebben wij wederom de audit succesvol afgesloten, waarmee wij laten zien dat wij voldoen aan alle kwaliteitseisen die aan onze beroepsgroep worden gesteld.

Sportblessure spreekuur

Heeft u een (sport)blessure?
U kunt gebruik maken van ons gratis sportspreekuur op maandagavond van 18.30 tot 19.30 uur.
Irma Spin, ervaren sportfysiotherapeut, stelt na een onderzoek een diagnose en kan u snel en deskundig advies geven en eventueel op korte termijn (laten) behandelen.
Om wachttijden te voorkomen is het prettig als u zich overdag telefonisch aanmeldt voor het spreekuur.

Wij zijn verhuisd!

Na ruim 35 mooie jaren in ons pand aan de Herenweg is het nu de hoogte tijd voor een modern en eigentijds pand met meerdere disciplines onder één dak. Met ruimere behandelkamers, een grotere fitnessruimte en oefenzaal gaat een lang gekoesterde wens in vervulling.

Wij heten u vanaf nu graag welkom op ons nieuwe adres:
Tesselschadestraat 55a
8023BJ Zwolle

Afscheid Bert Tory

Doordat hij zijn werk is gaan afbouwen, is Bert Tory onlangs uit de maatschap gestapt. Daar hij zijn vak nog steeds met veel plezier uitoefent is hij niet volledig gestopt. Hij is twee dagdelen  zelfstandig werkzaam als manueel therapeut. Het secretariaat kan u desgewenst meer informatie geven.

Postpartum consult

Ook na de bevalling kunnen zich klachten voordoen, zoals pijn rondom bekken en stuitje, urineverlies, problemen rondom ontlasten, diastasis recti (wijken van de rechte buikspieren) en/of verzakkingsklachten.

U kunt in onze praktijk terecht voor het Postpartum consult. Hierbij worden vanaf 6 weken na de bevalling eventuele risicofactoren op het ontstaan van bekken- en bekkenbodemklachten geïnventariseerd. Ook kan de bekkenbodemconditie tijdens dit consult in kaart worden gebracht. Wij geven u persoonlijk advies met betrekking tot het trainen van de bekkenbodem, belasting en belastbaarheid en sporthervatting.

Wilt u meer informatie of een afspraak maken? Neem dan contact met ons op. 

Vitaliteitscoach

Soms zijn er van die periodes dat het wat minder gaat. U ervaart minder energie, bent sneller geïrriteerd en komt - voor uw gevoel – thuis en op het werk moeilijk tot iets. U zou het eigenlijk wel met iemand willen bespreken, om zo tips te krijgen over wat u concreet kunt doen.

De vitaliteitscoach helpt u op zoek te gaan naar de sleutel tot meer vitaliteit. Hij/zij zoekt met u naar oplossingen om verder te komen. U gaat zelf aan de slag met oefeningen en acties. De coach stelt vragen, brengt u op ideeën, geeft advies en zet u in ‘beweging’ zodat u zich snel weer lekker in uw vel voelt.

Irma Spin-van Hees volgde de cursus tot vitaliteitscoach. 

Wilt u meer informatie of een afspraak maken? Neem dan contact met ons op.

Triggerpoints in het bekkengebied

Onze gespecialiseerde bekkenfysiotherapeuten Matty en Tamara hebben zich onlangs geschoold in het behandelen van triggerpoints in het buik-, bil- en bekkengebied. De behandeling bestaat uit triggerpointmassage of Dry Needling.

Wilt u meer informatie of een afspraak maken? Neem dan contact met ons op.

Valpreventie

Mobiel blijven is voor ouderen erg belangrijk. Het draagt bij aan de kwaliteit van leven en zorgt voor een lager valrisico. Voor de één betekent mobiliteit lekker op pad met de fiets. Maar ook traplopen of met een rollator een rondje lopen heeft natuurlijk ook alles te maken met mobiliteit.

Vallen is een veel voorkomend probleem bij zowel zelfstandig wonende ouderen als ouderen in zorghuizen. In Nederland valt iedere zes minuten een 65-plusser dusdanig dat behandeling op de Spoedeisende Hulpafdeling van een ziekenhuis noodzakelijk is. Senioren zijn vaak minder goed in staat balans te houden waardoor ze eerder vallen met alle gevolgen van dien.

De kans op valpartijen onder senioren lijkt aanzienlijk af te nemen als men een cursus valpreventie volgt. Om die reden hebben bieden wij de cursus valpreventie aan. De cursus omvat 10 lessen van 1,5 uur.

Houd onze website en Facebookpagina in de gaten, binnenkort volgt er meer informatie over cursusdata. 
U kunt ook contact met ons opnemen om aan te geven dat u interesse heeft. Dan houden wij u graag op de hoogte.