Nieuws

We houden u graag op de hoogte over de laatste nieuwtjes en ontwikkelingen binnen onze praktijk. 

Valpreventie

Met ingang van maart 2022 bieden wij op donderdag van 15.30 tot 16.30 groepstraining valpreventie aan (Vallen verleden tijd). U kunt zich hiervoor telefonisch, via het contactformulier of per mail aanmelden.

 

Geslaagd voor oedeemfysiotherapie!

Onze collega Astrid heeft de opleiding oedeemfysiotherapie gevolgd en is geslaagd!

Voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met het secretariaat.

 

Diabetes Challenge

Omdat we geloven dat bewegen het beste medicijn is, doet Praktijk Tory Krisman Spin mee aan de Nationale Diabetes Challenge. Dit betekent dat wij vanaf 1 mei elke week samen met een groep deelnemers wandelen in de buurt. Wij nodigen u uit om met ons mee te wandelen!

Wat is de Nationale Diabetes Challenge?
De Nationale Diabetes Challenge (NDC) is een 16 tot 20 weken durend wandelevenement van de Bas van de Goor Foundation. Samen wekelijks wandelen in de buurt is gezellig en goed voor je gezondheid. De wandelingen zijn bedoeld voor zowel mensen met diabetes, als zonder diabetes. Bewegen is namelijk goed voor iedereen!

Wanneer gaan we wandelen?
In mei start de eerste wandeling. We houden rekening met uw wandelniveau. Het is daarom niet erg als u (nog) niet zo ver kunt lopen. Samen trainen we voor een wandelafstand van 3, 5, 10, 15 of 20 kilometer. Ieder jaar staat de laatste week van september in het teken van de afsluiting van de NDC. Dit jaar zullen we de NDC wederom feestelijk afsluiten. Afhankelijk van de dan geldende coronamaatregelen zullen we een keuze maken om dat landelijk, lokaal of individueel (digitaal) te doen en kiezen we ook het moment waarop we dat doen.

Meer weten?
We hopen dat u met ons mee wandelt. We begrijpen het als u nog vragen heeft over de Nationale Diabetes Challenge. Voor verdere informatie kunt u ons bereiken via mail, info@torykrismanspin.nl, of telefonisch 038-4540908.

Wandelt u met ons mee? 

Irma Spin en Astrid Ellinor (fysiotherapeuten)

 

 

 

Per 1 oktober 2020 heeft onze praktijk zich aangesloten bij het Platform Fysiotherapie Zwolle.

Als gelijkgestemde fysiotherapie praktijken willen we kwalitatief de beste zorg bieden aan de patiënten in Zwolle en omgeving. We willen herkenbaar, vindbaar en transparant zijn.

 

Postpartum Consult Bekkenfysiotherapie                    

Zwangerschap en bevalling kunnen een risico vormen op het ontwikkelen van klachten van bekken en of van bekkenbodem. Het postpartum consult is bedoeld als contrôle van het bekken en de bekkenbodem na de bevalling. Uit de literatuur blijkt dat snelle diagnostisering en oefenen van bekken- en bekkenbodemspieren (onder deskundige begeleiding) kan leiden tot het preventie of herstel van klachten.

Risicofactoren

Mogelijke klachten

Het postpartum consult bestaat uit

De uitkomsten van het onderzoek worden besproken, er volgt een advies en eventueel een oefenschema. Indien nodig kan een behandelplan worden opgesteld.

Het postpartum consult van ongeveer 1 uur wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering.

Indien u niet aanvullend verzekerd bent brengen wij de kosten € 90,- bij uzelf in rekening.

Het postpartum Consult kan vanaf 6 weken na de bevalling plaatsvinden.

 

Opening van ons nieuwe praktijkpand door de burgemeester Henk Jan Meijer op 5 juli 2019!

Tijdens zijn laatste officiële opening als burgemeester van Zwolle sprak Henk Jan Meijer in warme, lovende bewoordingen zijn waardering uit over onze fysiotherapiepraktijk. Hij uitte zijn complimenten over het feit dat wij voortdurend nieuwe ontwikkelingen in de fysiotherapie volgden en benadrukte de overeenkomst tussen het preventiebeleid van de fysiotherapiepraktijk en het preventiebeleid op het gebied van gezondheid van de gemeente Zwolle. Hij lichtte tijdens zijn speech toe dat het voor hem ook een bijzonder moment was om na 19 jaar zijn laatste opening als burgemeester van Zwolle te verrichten. Daarna volgde de feestelijke openingsceremonie waarbij door het trekken aan een lint vele tientallen ballonnen over de aanwezigen heen vielen.

opening burgemeester fysiotherapie tory krisman spincollage opening 2collage opening burgemeester tory krisman spin

 

Audit 2019 gehaald!

Op 6 juni hebben wij wederom de audit succesvol afgesloten, waarmee wij laten zien dat wij voldoen aan alle kwaliteitseisen die aan onze beroepsgroep worden gesteld.

Sportblessure spreekuur

Heeft u een (sport)blessure?
U kunt gebruik maken van ons gratis sportspreekuur op maandagavond van 18.30 tot 19.30 uur.
Irma Spin, ervaren sportfysiotherapeut, stelt na een onderzoek een diagnose en kan u snel en deskundig advies geven en eventueel op korte termijn (laten) behandelen.
Om wachttijden te voorkomen is het prettig als u zich overdag telefonisch aanmeldt voor het spreekuur.

Wij zijn verhuisd!

Na ruim 35 mooie jaren in ons pand aan de Herenweg is het nu de hoogte tijd voor een modern en eigentijds pand met meerdere disciplines onder één dak. Met ruimere behandelkamers, een grotere fitnessruimte en oefenzaal gaat een lang gekoesterde wens in vervulling.

Wij heten u vanaf nu graag welkom op ons nieuwe adres:
Tesselschadestraat 55a
8023BJ Zwolle

Afscheid Bert Tory

Doordat hij zijn werk is gaan afbouwen, is Bert Tory onlangs uit de maatschap gestapt. Daar hij zijn vak nog steeds met veel plezier uitoefent is hij niet volledig gestopt. Hij is twee dagdelen  zelfstandig werkzaam als manueel therapeut. Het secretariaat kan u desgewenst meer informatie geven.

Postpartum consult

Ook na de bevalling kunnen zich klachten voordoen, zoals pijn rondom bekken en stuitje, urineverlies, problemen rondom ontlasten, diastasis recti (wijken van de rechte buikspieren) en/of verzakkingsklachten.

U kunt in onze praktijk terecht voor het Postpartum consult. Hierbij worden vanaf 6 weken na de bevalling eventuele risicofactoren op het ontstaan van bekken- en bekkenbodemklachten geïnventariseerd. Ook kan de bekkenbodemconditie tijdens dit consult in kaart worden gebracht. Wij geven u persoonlijk advies met betrekking tot het trainen van de bekkenbodem, belasting en belastbaarheid en sporthervatting.

Wilt u meer informatie of een afspraak maken? Neem dan contact met ons op. 

Vitaliteitscoach

Soms zijn er van die periodes dat het wat minder gaat. U ervaart minder energie, bent sneller geïrriteerd en komt - voor uw gevoel – thuis en op het werk moeilijk tot iets. U zou het eigenlijk wel met iemand willen bespreken, om zo tips te krijgen over wat u concreet kunt doen.

De vitaliteitscoach helpt u op zoek te gaan naar de sleutel tot meer vitaliteit. Hij/zij zoekt met u naar oplossingen om verder te komen. U gaat zelf aan de slag met oefeningen en acties. De coach stelt vragen, brengt u op ideeën, geeft advies en zet u in ‘beweging’ zodat u zich snel weer lekker in uw vel voelt.

Irma Spin-van Hees volgde de cursus tot vitaliteitscoach. 

Wilt u meer informatie of een afspraak maken? Neem dan contact met ons op.

Triggerpoints in het bekkengebied

Onze gespecialiseerde bekkenfysiotherapeuten Matty en Tamara hebben zich onlangs geschoold in het behandelen van triggerpoints in het buik-, bil- en bekkengebied. De behandeling bestaat uit triggerpointmassage of Dry Needling.

Wilt u meer informatie of een afspraak maken? Neem dan contact met ons op.

Valpreventie

Mobiel blijven is voor ouderen erg belangrijk. Het draagt bij aan de kwaliteit van leven en zorgt voor een lager valrisico. Voor de één betekent mobiliteit lekker op pad met de fiets. Maar ook traplopen of met een rollator een rondje lopen heeft natuurlijk ook alles te maken met mobiliteit.

Vallen is een veel voorkomend probleem bij zowel zelfstandig wonende ouderen als ouderen in zorghuizen. In Nederland valt iedere zes minuten een 65-plusser dusdanig dat behandeling op de Spoedeisende Hulpafdeling van een ziekenhuis noodzakelijk is. Senioren zijn vaak minder goed in staat balans te houden waardoor ze eerder vallen met alle gevolgen van dien.

De kans op valpartijen onder senioren lijkt aanzienlijk af te nemen als men een cursus valpreventie volgt. Om die reden hebben bieden wij de cursus valpreventie aan. De cursus omvat 10 lessen van 1,5 uur.

Houd onze website en Facebookpagina in de gaten, binnenkort volgt er meer informatie over cursusdata. 
U kunt ook contact met ons opnemen om aan te geven dat u interesse heeft. Dan houden wij u graag op de hoogte.