Nieuws

We houden u graag op de hoogte over de laatste nieuwtjes en ontwikkelingen binnen onze praktijk. 

Opening van ons nieuwe praktijkpand door de burgemeester Henk Jan Meijer op 5 juli 2019!

Tijdens zijn laatste officiële opening als burgemeester van Zwolle sprak Henk Jan Meijer in warme, lovende bewoordingen zijn waardering uit over onze fysiotherapiepraktijk. Hij uitte zijn complimenten over het feit dat wij voortdurend nieuwe ontwikkelingen in de fysiotherapie volgden en benadrukte de overeenkomst tussen het preventiebeleid van de fysiotherapiepraktijk en het preventiebeleid op het gebied van gezondheid van de gemeente Zwolle. Hij lichtte tijdens zijn speech toe dat het voor hem ook een bijzonder moment was om na 19 jaar zijn laatste opening als burgemeester van Zwolle te verrichten. Daarna volgde de feestelijke openingsceremonie waarbij door het trekken aan een lint vele tientallen ballonnen over de aanwezigen heen vielen.

opening burgemeester fysiotherapie tory krisman spincollage opening 2collage opening burgemeester tory krisman spin

 

Audit 2019 gehaald!

Op 6 juni hebben wij wederom de audit succesvol afgesloten, waarmee wij laten zien dat wij voldoen aan alle kwaliteitseisen die aan onze beroepsgroep worden gesteld.

Sportblessure spreekuur

Heeft u een (sport)blessure?
U kunt gebruik maken van ons gratis sportspreekuur op maandagavond van 18.30 tot 19.30 uur.
Irma Spin, ervaren sportfysiotherapeut, stelt na een onderzoek een diagnose en kan u snel en deskundig advies geven en eventueel op korte termijn (laten) behandelen.
Om wachttijden te voorkomen is het prettig als u zich overdag telefonisch aanmeldt voor het spreekuur.

Wij zijn verhuisd!

Na ruim 35 mooie jaren in ons pand aan de Herenweg is het nu de hoogte tijd voor een modern en eigentijds pand met meerdere disciplines onder één dak. Met ruimere behandelkamers, een grotere fitnessruimte en oefenzaal gaat een lang gekoesterde wens in vervulling.

Wij heten u vanaf nu graag welkom op ons nieuwe adres:
Tesselschadestraat 55a
8023BJ Zwolle

Afscheid Bert Tory

Doordat hij zijn werk is gaan afbouwen, is Bert Tory onlangs uit de maatschap gestapt. Daar hij zijn vak nog steeds met veel plezier uitoefent is hij niet volledig gestopt. Hij is twee dagdelen  zelfstandig werkzaam als manueel therapeut. Het secretariaat kan u desgewenst meer informatie geven.

Postpartum consult

Ook na de bevalling kunnen zich klachten voordoen, zoals pijn rondom bekken en stuitje, urineverlies, problemen rondom ontlasten, diastasis recti (wijken van de rechte buikspieren) en/of verzakkingsklachten.

U kunt in onze praktijk terecht voor het Postpartum consult. Hierbij worden vanaf 6 weken na de bevalling eventuele risicofactoren op het ontstaan van bekken- en bekkenbodemklachten geïnventariseerd. Ook kan de bekkenbodemconditie tijdens dit consult in kaart worden gebracht. Wij geven u persoonlijk advies met betrekking tot het trainen van de bekkenbodem, belasting en belastbaarheid en sporthervatting.

Wilt u meer informatie of een afspraak maken? Neem dan contact met ons op. 

Vitaliteitscoach

Soms zijn er van die periodes dat het wat minder gaat. U ervaart minder energie, bent sneller geïrriteerd en komt - voor uw gevoel – thuis en op het werk moeilijk tot iets. U zou het eigenlijk wel met iemand willen bespreken, om zo tips te krijgen over wat u concreet kunt doen.

De vitaliteitscoach helpt u op zoek te gaan naar de sleutel tot meer vitaliteit. Hij/zij zoekt met u naar oplossingen om verder te komen. U gaat zelf aan de slag met oefeningen en acties. De coach stelt vragen, brengt u op ideeën, geeft advies en zet u in ‘beweging’ zodat u zich snel weer lekker in uw vel voelt.

Irma Spin-van Hees volgde de cursus tot vitaliteitscoach. 

Wilt u meer informatie of een afspraak maken? Neem dan contact met ons op.

Triggerpoints in het bekkengebied

Onze gespecialiseerde bekkenfysiotherapeuten Matty en Tamara hebben zich onlangs geschoold in het behandelen van triggerpoints in het buik-, bil- en bekkengebied. De behandeling bestaat uit triggerpointmassage of Dry Needling.

Wilt u meer informatie of een afspraak maken? Neem dan contact met ons op.

Valpreventie

Mobiel blijven is voor ouderen erg belangrijk. Het draagt bij aan de kwaliteit van leven en zorgt voor een lager valrisico. Voor de één betekent mobiliteit lekker op pad met de fiets. Maar ook traplopen of met een rollator een rondje lopen heeft natuurlijk ook alles te maken met mobiliteit.

Vallen is een veel voorkomend probleem bij zowel zelfstandig wonende ouderen als ouderen in zorghuizen. In Nederland valt iedere zes minuten een 65-plusser dusdanig dat behandeling op de Spoedeisende Hulpafdeling van een ziekenhuis noodzakelijk is. Senioren zijn vaak minder goed in staat balans te houden waardoor ze eerder vallen met alle gevolgen van dien.

De kans op valpartijen onder senioren lijkt aanzienlijk af te nemen als men een cursus valpreventie volgt. Om die reden hebben bieden wij de cursus valpreventie aan. De cursus omvat 10 lessen van 1,5 uur.

Houd onze website en Facebookpagina in de gaten, binnenkort volgt er meer informatie over cursusdata. 
U kunt ook contact met ons opnemen om aan te geven dat u interesse heeft. Dan houden wij u graag op de hoogte.