Manuele therapie

Manuele therapie wordt gebruikt om functiestoornissen (blokkades) in de gewrichten snel en effectief te verbeteren en verhelpen.
Dit geldt in het bijzonder voor de wervelkolom, maar ook wervelkolom gerelateerde uitstralende klachten in armen en benen kunnen behandeld worden, evenals klachten in gewrichten van schouder, heup, arm en been.

Door het herstellen van de beweeglijkheid van een gewricht nemen pijnklachten af.

Het effect is vaak direct merkbaar.

De manueel therapeut maakt hiervoor gebruik van specifieke technieken.

Daarnaast kan het behandelprogramma van de manueel therapeut bestaan uit het geven van goede instructies en oefeningen, adviezen en begeleiding en inzicht in gezond bewegen.

Opleiding en register

Een manueel therapeut is een fysiotherapeut die na de opleiding fysiotherapie een specifieke opleiding tot manueel therapeut heeft gevolgd.

Onze manueel therapeuten zijn geregistreerd in het Centraal Kwaliteitsregister (CKR) van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF) en zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Manuele therapie (NVMT).

Voor welke klachten is manuele therapie geschikt?

Veel klachten die worden veroorzaakt door stoornissen in de gewrichten kunnen door de manueel therapeut positief beïnvloed worden. Daarbij kunt u denken aan:

Binnen onze praktijk is Ingrid van den Broek-Drost gespecialiseerd in manuele therapie.

Wilt u een afspraak maken of meer informatie? Neem dan contact met ons op.