Sportfysiotherapie

Sportfysiotherapie is een specialisatie binnen de reguliere fysiotherapie.
De Allround Sportfysiotherapeut is aangesloten bij de NVFS (Nederlandse vereniging voor fysiotherapeuten in de sportgezondheidszorg). 

Sport en lichaamsbeweging zijn gezond. Sporters zijn minder vaak en minder lang ziek. Een goede opbouw van trainingen is daarbij essentieel. Jaarlijks worden er in Nederland 4,7 miljoen sportblessures geregistreerd, aldus VeiligheidNL

Voor de sportfysiotherapeut ligt hier dan ook een belangrijke taak om deze sporters weer zo snel mogelijk aan het sporten te krijgen.

Bij de begeleiding van sporters wordt een uitgebreide analyse gemaakt van de sportspecifieke bewegingen, waarbij gekeken wordt naar de motorische basisvaardigheden, te weten kracht, snelheid, lenigheid, coördinatie en uithoudingsvermogen.

Aan de hand hiervan wordt het beleid bepaald. Een hardloper vraagt bijvoorbeeld om een andere revalidatie en begeleiding dan een gewichtheffer. Bij de hardloper gaat het vooral om uithoudingsvermogen en coördinatie terwijl de gewichtheffer vooral veel aandacht heeft voor kracht en coördinatie. 

Wat heeft de sportfysiotherapeut te bieden?

  • Specifieke diagnostiek en behandeling van blessures
  • Sportrevalidatie
  • Sportmedisch advies
  • Blessurepreventie
  • Advies en begeleiding bij trainingsopbouw
  • Advies t.a.v. materiaal, schoeisel, sportkeuze, voeding, kleding etc.

Irma Spin-van Hees is gespecialiseerd sportfysiotherapeut binnen onze praktijk.

Wilt u meer weten over sportfysiotherapie of een afspraak maken? Neem dan contact met ons op.